Har du også prøvet at brygge øl hjemme ved dig selv?

Der er mange der efterhånden har prøvet at brygge øl hjemme ved dem selv, og hvis du er en af dem der ikke er kommet i gang endnu, så læs med her og find ud af hvordan du selv komme i gang. Når man siger at ma selv brygger øl, så er der rigtig mange der begynder at lytte efter, for bare ordet ølbrygning i sig selv lyder allerede spændende. Det er dog intet imod det som venter dig hvis også du kommer i gang hjemme ved dig selv.

Udstyr til ølbrygning

Allerede når man siger udstyr til ølbrygning, så er der mange der begynder at blive nervøse, for de ser allerede et kæmpe brygger i kobber der ser mega godt ud. Sådan kan du naturligvis godt starte, men det er dog langt fra der de fleste starter. Meget mindre kan du uden problemer kommer i gang med, og langt de fleste kommer aldrig over på kobber udstyr. Kobber er i virkeligheden kun pyt for det er i sig selv ikke fødevaregodkendt, så når man ser et brygger i kobber, så er der i langt de fleste tilfælde bare rustfrit stål indvendigt. Du kan komme i gang med en stor supper gryde og nogle spande. Så er du langt. Man kan så altid senere kigge på lidt mere udstyr så det hele bliver lettere for dig, men det er mere nice to have. Du kan brygge fantastisk øl på meget basalt udstyr om langt de fleste kan komme til, til en billig penge.

Jamen hvordan brygger man øl?

I sin enkelthed og når du går i gang, så behøver ølbrygning faktisk ikke være svære end at lave saftevand. Hvis man køber et beerkit, så får du en færdigblandet sukkerholdig væske der blot skal blandes med vand og tilsættes den ølgær der følger med. Du kan også væge at starte på et lidt svære niveau der kræver lidt mere af dig, hvis du synes det andet lyder lidt for let til dig. Noget af det mange godt kan lide ved at brygge øl er, at man kan starte på det niveau som man finder passende. Hvis du er blevet meget mere nysgerrig så prøv at hente denne begynderbog til ølbrygning her https://bryggerbog.dk/ – Bogen er skrevet så all kan forstå den. 

Har du også fået mod?

Hvis du synes det hele lyder til at være en stor mundfuld, så vil jeg varmt anbefale dig at prøve at snakke med naboen næste gang du slå græs og får en øl over hækken. Der er rigtig mange der går sammen om projektet og kommer i gang på den måde. Det kan være lettere at overskue på den måde, så det er klart en overvejelse værd.

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *