Boligforbedring til dig der ønsker at give hjemmet en frisk makeover

Efter en lang arbejdsdag træder du ind af døren til dit hjem. Du hænger jakken på den propfyldte knagerække, klemmer skoene ind i skoreolen, som lige akkurat kan være der. Nu skal du have kaffe. Du brygger den, og langt om længe kan du smide benene op i sofaen. Inden du når enten at gribe fat i din smartphone eller fjernbetjeningen, når du kort at kigge rundt i stuen, mens stilheden nydes. “Stuen kunne da godt snart trænge til fornyelse”, tænker du kort. Men hov, de to minutters tænketid er forbi, for nu har du grebet fat i fjernbetjeningen og tændt for et tidsfordrivs-program. De ændringer i stuen sker vel nok en anden god gang. 

En situation som denne er der nok mange, der kender til, når hverdagens travlhed stiger én over hovedet. Dog behøver det slet ikke at være så kompliceret. I denne artikel kan du finde tips og inspiration til boligforbedringer. 

Hvordan kommer jeg i gang?

Når du skal i gang med ændringer i din bolig, kræver det først og fremmest, at du danner dig et overblik over, hvad du ønsker at forandre. Nogle ting er mere tidskrævende end andre. Gå en tur rundt i hjemmet og notér dine tanker og idéer. Ønsker du fx at male en enkelt væg i stuen, kan det godt virke uoverskueligt – men det kræver faktisk ikke meget mere, end at du rykker møblerne et stykke væk, så du kan komme til med malerrullen. Du kan med fordel hente inspiration ved at researche online hos eksempelvis Hjemmeland.dk.

Farvevægge i hjemmet 

Selvom du måske har farverige puder i sofaen, et par fine lysestager i vinduet og en skøn buket blomster i forårsfarver stående på sofabordet, så kan det alligevel være som om, at det farverige look ikke kommer nok til udtryk. Ønsker du, at farverne i hjemmet er mere fremtrædende, kan du overveje at pifte væggene op. Dette kan du gøre med flere forskellige metoder:

  • Tapet: Med tapet har du et hav af muligheder for at vælge mellem forskellige tapetmotiver. Du kan både vælge ensfarvede, multifarvede og mønstrede. Det betyder, at du altså ikke skal male væggen, og fortryder du, kan det nemmere aftages, end hvis det er en malet væg. Du kan både finde tapet online og i forretninger. Tag dig god tid – Det bugner med forskellige motiver.

  • Spartelmasse: Spartlede vægge er blevet en populær teknik. De giver et rustikt look til rummet, og du kan vælge lige præcis den farve, som du mener vil klæde fx stuen. 
  • Ophæng på væggene: Overvej om du skal investere i diverse plakater eller malerier. På den måde vil du hurtigt og nemt kunne få mere friskhed og farve ind i hjemmet. 

Nye gulve, nyt hjem

At udskifte gulve i hjemmet kan næsten føles som om, at du faktisk er flyttet ind i en helt anden bolig. Det er naturligvis et lidt større projekt, men ønsker du større forandringer i hjemmet, kan du med fordel overveje at udskifte gulvet med et helt andet. Først og fremmest skal du afgøre hvorhenne i hjemmet det er, at du ønsker gulvudskiftning. Der findes nemlig flere forskellige gulvtyper. 

Ønsker du et helt nyt udtryk på badeværelset, kan du fx vælge sildebensfliser. På den måde giver du badeværelset et mere moderne look, hvor du samtidig kan få lov til at lege med farverne. Nogle vælger faktisk også at få lagt sildebensfliser på væggene i køkkenet – Endnu en boligforbedring der kan friske hjemmet op. 

Har du slidte trægulve, som trænger til en kærlig hånd? Så kan du faktisk forbedre dine trægulve ganske simpelt og uden udskiftning. Slib gulvene så de bliver fine igen. Overvej dernæst at male dem hvide. Det vil give et rent, friskt og moderne look til hjemmet. 

Udskiftning af møbler

En nem måde at give hjemmet mere liv på kan være ved at udskifte nogle af møblerne. Måske du længe har tænkt på at udskifte din sofa. Sofaen er et større møbel, som oftest er noget af det første, du lægger mærke til i stuen. Tag ud i møbelforretninger og få inspiration – Og vupti, så har du måske et nyt møbel med dig hjem. 

Held og lykke med boligforbedringerne!

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *